Nieuws en beeld

2023 – de lustrum editie!

Eindelijk dan toch ons eerste lustrum in 2023! En wat een zeilfeest werd het…. Een recordaantal van 18 deelnemende schepen (waaronder een echt Fries skutsje en een grote historische tweemaster) en een recordopbrengst van €37.000 voor onze goede doelen Vrienden van Middin en Sailing Kids. Daags tevoren laat Helga van Leur weten dat het een prachtige zeildag gaat worden en ze heeft niets teveel gezegd…. maar goed ook, want voor het eerste vaart er een echt zeilteam van cliënten mee. Team Middin, met als teamcaptain Joost Vial, een paralympisch zeilkampioen. Misschien wel nog unieker is het schip waarmee Team Middin aan de regatta deelneemt: het is de ‘Magic’, een wereldberoemde racer, speciaal gebouwd voor de fameuze America’s Cup. Het schip is eigendom van Gerard Jonker en Brent Biesheuvel van de Hellevoetse zeilschool iSail.

Zoveel bijzonders kan natuurlijk alleen maar leiden tot het erepodium; de Magic vaart met Team Middin naar de eerste plaats van deze lustrumeditie. Er zijn echter nog veel meer winnaars: de sponsors en andere gasten aan boord van maar liefst twee historische vlaggenschepen: aan boord van het varende monument ‘Helena’ en van de klipperaak ‘Linquenda’ kijken de gasten hun ogen uit naar al het zeilgeweld op het Haringvliet, terwijl ze genieten van een eindeloze stroom heerlijke hapjes en een goedgevulde bar. Dit alles professioneel geserveerd door de cliënten van Middin, natuurlijk.

De Flamingo’s zorgden er weer voor dat het een oergezellig feest werd op de Menheerse Werf, vrijwel niemand van de schippers vertrok de volgende dag voor het middaguur…..

Van dit jaar is geen videoverslag, maar we hebben ervoor gekozen om een heel uitgebreid fotoverslag te laten zien:

S4C 2023 1e lustrum – ontvangst op de Menheerse Werf

S4C 2023 1e Lustrum – Teams en schippers

S4C 2023 1e lustrum – Afronique / Team Safe Beveiliging 1

S4C 2023 1e lustrum – Aquavit / Team Bouwmeester

S4C 2023 1e lustrum – Arca / Team Middin 1

S4C 2023 1e lustrum – Argus / Team Verbeek

S4C 2023 1e lustrum – Blue Belle / Team De Vries en Verburg Bouw

S4C 2023 1e lustrum – Brandy 2 / Team Verschoor Groep

S4C 2023 1e lustrum – Eben Haezer / Team SKN Bouw

S4C 2023 1e lustrum – Flash of Middelharnis / Team Middin 2

S4C 2023 1e lustrum – Ikan / Team Crystal ICT

S4C 2023 1e lustrum – Jottum / SDB Groep

S4C 2023 1e lustrum – LE25 / Team Middin 3

S4C 2023 1e lustrum – Libelle / Team Omega

S4C 2023 1e lustrum – Magic / Team Cliënten Middin

S4C 2023 1e lustrum – Sigma / Veneco

S4C 2023 1e lustrum – Vanguish / Team Safe Beveiliging 2

S4C 2023 1e lustrum – Vento / Team Middin 

S4C 2023 1e lustrum – Vesuvius / Team Zondervan

S4C 2023 1e lustrum – Vlaggenschepen

S4C 2023 1e lustrum – feest

S4C 2023 

2022 – eindelijk weer het water op na COVID

Ook voor Sail4Care was COVID een showstopper. Na 2 jaar werd de vierde editie eindelijk in 2022 gevaren, dit keer in september. En dát hebben we geweten! Slechter weer konden we niet treffen; slagregens en windstoten tot wel windkracht 8. Ondanks die ronduit barre  weersomstandigheden is er toch volop genoten met de deelnemers en gasten. Een paar schippers voeren uit, maar aan wal werd het in ‘gedeelde smart’ al snel een groot feest. De vierde editie van de Sail4Care Regatta gaat de boeken in als de minste regatta, maar met een tot dan toe de grootste opbrengst ooit: € 33.500,- voor de goede doelen Vrienden van Middin en Sailing Kids! Tijdens het feest zwierden de drie heren van De Flamingo’s 

2019 – méér schepen, méér teams, méér opbrengst…

Ook de derde editie van de Sail4Care Regatta in 2019 werd in mei gevaren. Weer met een grotere vloot, waaronder dit keer zelfs twee grote historische tweemasters waar bedrijventeams van 20 gasten op meevaren. Het vlaggenschip is dit jaar bijzonder passend: De tweemaster ‘Zeeland’ is speciaal verbouwd om ook mensen met een lichamelijke beperking mee te laten varen. Het is een heerlijke derde editie met perfect zeilweer, records in deelnemers, teams én in de opbrengst voor de goede doelen: maar liefst €30.000 euro kan overhandigd worden aan de Vrienden van Middin en Sailing Kids.

2018 – het concept van Sail4Care slaat aan!

Een vloot van 15 deelnemende jachten, prachtig zeilweer bij de start en opkomende zeemist halverwege de regatta gaf een heel bijzondere sfeer aan deze editie van Sail4Care. Het concept van de regatta slaat aan: niets alleen de vloot groeit, ook het aantal teams. We maken er samen met Middin echt een punt van dat de cliënten van Middin volop meedoen in het evenement; de enthousiaste ploegen worden gekoppeld aan de cateraars en samen zorgen ze dat het de gasten aan niets ontbreekt. Ook varen cliënten en personeel van Middin mee op de deelnemende jachten.

De opbrengst van het voorgaande jaar wordt zeer ruim overtroffen; in totaal brengen de teams, sponsoren en de veiling €27.500 in kas voor de goede doelen Sailing Kids en Vrienden van Middin! Kijk vooral ook even naar de  sfeerimpressie van S4C 2018:

2017 – van borrelidee tot uniek charity evenement

De kiem voor allereerste Sail4Care Regatta is ontsproten in 2016, tijdens een zakelijke netwerkborrel in Rotterdam. Ondernemers Ruud van der Poel, Peter van der Linde en Coerd de Heer staan na te praten over de Rotterdam Rib Rally, destijds een fameus charity event in de Rotterdamse Haven. Twintig bedrijventeams betalen goed geld om een uitdagend parcours in de Rotterdamse haven af te leggen met een vloot supersnelle Rigid Inflatable Boats. Het event is een groot succes, mede door de entourage met prachtige locaties, topkwaliteit eten & drankjes en allerlei verrassende onderdelen en acts.

Ruud, directeur en eigenaar van de M&P Group én fervent zeiler, gooit een balletje op bij Peter, de  initiator van de RRR: ” We zouden eigenlijk ook zo’n event met zeiljachten moeten organiseren! Ik heb genoeg vrienden met schepen en samen krijgen we de teams van de Rib Rally ook wel aan het zeilen…” Ruud heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en ziet een mooie kans om de stichting Vrienden van Middin een steuntje in de rug te geven. Coerd, DGA van organisatiebureau Op Koers!, mede-eigenaar van vlaggenbedrijf Semaphore Signs en ook fervent zeiler, is dan net een jaar bezig om een historische werf in Middelharnis te restaureren; de Menheerse Werf. Gelegen aan het prachtige vaarwater van het Haringvliet zou dat een perfecte locatie zijn! Als oud-bestuurder van de stichting Sailing Kids heeft ook hij z’n incentive om het idee om te zetten in actie.

De mannen laten er geen gras over groeien en na de zomer begint de werving van deelnemers voor de 1e Sail4Care Regatta in mei 2017: een zeilwedstrijd met een diverse vloot mooie kajuitzeiljachten van henzelf en hun gezamenlijke netwerk,  de Menheerse Werf als thuishaven en een avontuurlijke randprogramma met RIB tochten voor de gasten, een groot ‘vlaggenschip’ voor de sponsors en toeschouwers, culinaire hoogstandjes en spannende veiling na de prijsuitreiking.

Met de allereerste editie van de Sail4Care Regatta voeren 12 deelnemende zeiljachten en teams €17.500 voor de goede doelen Vrienden van Middin en Sailing Kids bij elkaar. Een bevriend mediabureau maakte deze originele sfeerimpressie:

Hier zie je wat er toen met onze bijdrage bij Middin mogelijk is gemaakt.

Sam Schoch, voorzitter van de Raad van bestuur van Middin, vertelt in zijn blog over wat Sail4Care betekent voor Middin:

http://middininbeeld.nl/mag-ik-even/zeilevenement-waarbij-iedereen-wint/

Peter van der Linde, bestuurslid van Sail4Care legt aan Middin uit waarom hij zich graag wil inzetten voor het goede doel:

http://middininbeeld.nl/mag-ik-even/sail4care-een-visitekaartje-voor-middin/